Kucharz
Kucharz sporządza potrawy, ciasta, napoje i desery z zastosowaniem narzędzi, maszyn i urządzeń w zakładach gastronomicznych i przedsiębiorstwach zajmujących się przygotowywaniem i produkcją wyrobów i półproduktów
kulinarnych.
Ocenia i dobiera surowce w oparciu o normy i receptury gastronomiczne. Wydaje przygotowane potrawy, dbając o ich estetyczne wykończenie.

Predyspozycje

Możliwości zatrudnienia
Kucharz małej gastronomii może pracować w restauracjach, kawiarniach, hotelowych zakładach gastronomicznych, barach szybkiej obsługi, punktach małej gastronomii, szpitalach, szkołach, przedszkolach, internatach, stołówkach prowadzonych przez zakłady pracy, w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów spożywczych.
Może być właścicielem prywatnego zakładu gastronomicznego.
Skontaktuj się z naszą placówką!
Masz pytania dotyczące kierunku lub rekrutacji? Nie wiesz jak wypełnić potrzebne dokumenty?
Zadzwoń do nas lub wyślij formularz kontaktowy!