Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kucharz

Charakterystyka zawodu

Kucharz sporządza potrawy, ciasta, napoje i desery z zastosowaniem narzędzi, maszyn i urządzeń w zakładach gastronomicznych i przedsiębiorstwach zajmujących się przygotowywaniem i produkcją wyrobów i półproduktów
kulinarnych.

Ocenia i dobiera surowce w oparciu o normy i receptury gastronomiczne. Wydaje przygotowane potrawy, dbając o ich estetyczne wykończenie.

Predyspozycje

01
Zmysł smaku
02
Zmysł powonienia
03
Poczucie estetki
04
Higiena
05
Sprawność
06
Uzdolnienia plastyczne
07
Zmysł artystyczny
08
Wyobraźnia
09
Ciekawość
10
Znajomość trendów
11
Praca w zespole
12
Odpowiedzialność
kucharz

Możliwości zatrudnienia

Kucharz małej gastronomii może pracować w restauracjach, kawiarniach, hotelowych zakładach gastronomicznych, barach szybkiej obsługi, punktach małej gastronomii, szpitalach, szkołach, przedszkolach, internatach, stołówkach prowadzonych przez zakłady pracy, w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów spożywczych.

Może być właścicielem prywatnego zakładu gastronomicznego.

Skontaktuj się z naszą placówką!

Masz pytania dotyczące kierunku lub rekrutacji? Nie wiesz jak wypełnić potrzebne dokumenty?

Zadzwoń do nas lub wyślij formularz kontaktowy!

Znajdź nas w Social mediach

    Wyślij wiadomość