Piekarz
Charakterystyka zawodu
Piekarz prowadzi procesy i wykonuje czynności związane z wytwarzaniem różnych rodzajów pieczywa przy użyciu odpowiednich maszyn, urządzeń i sprzętu, rozlicza zużycie surowców do produkcji pieczywa.

Predyspozycje
01
Ostrość wzroku
02
Wyczulony zmysł węchu
03
Wyczulony zmysł smaku
04
Sprawność rąk
05
Spostrzegawczość
06
Dokładność
07
Dobra pamięć
08
Technika
09
Szybkie tempo
10
Rozróżnienie barw
11
Zamiłowanie do porządku

Możliwości zatrudnienia
Piekarz może pracować w rzemieślniczych i przemysłowych zakładach piekarskich, cukierniach, zakładach gastronomicznych oraz w punktach sprzedaży pieczywa.
Może również samodzielnie prowadzić piekarnię lub cukiernię.
Skontaktuj się z naszą placówką!
Masz pytania dotyczące kierunku lub rekrutacji? Nie wiesz jak wypełnić potrzebne dokumenty?
Zadzwoń do nas lub wyślij formularz kontaktowy!